Till huvudinnehåll

Mårten Petersson blir nytt Barn- och elevombud

Regeringen har torsdagen den 20 augusti anställt Mårten Petersson som nytt Barn- och elevombud (BEO) för två år framåt.

Mårten Petersson tillträder den 2 november som nytt Barn- och elevombud (BEO) på Skolinspektionen. Mårten har en lärar- och specialpedagogexamen med en bred skolerfarenhet.

– För mig är det viktigt att vi har en trygg skola fri från kränkningar. Och att barn och elever har en instans dit de kan vända sig om de upplever att de blir utsatt för kräkningar eller mobbing. Min uppgift som BEO kommer vara att bidra till att alla elever har en trygg och kränkningsfri skolmiljö. Jag ser även fram emot samverkan med både elev- och lärarorganisationerna, då jag tror att det är viktigt med dialog om hur vi kan arbeta för att skapa en trygg miljö för alla elever i svensk skola. Jag är själv lärare från början och jag tror att min långa erfarenhet från skolans värld kommer att vara en tillgång för BEO. Jag har stor förståelse för de utmaningar elever, lärare och rektorer möter varje dag, säger Mårten Petersson.

Mårten kommer närmast från en tjänst som avdelningschef hos Barnombudsmannen (BO), men har även tidigare jobbat som utredare och enhetschef på Skolinspektionen och Specialpedagogiska skolmyndigheten.

På regeringen.se kan du läsa mer om det nya ombudet.

BEO
Senast uppdaterad: 3 september 2020