Start

Nyheter

Äldre artiklar

Vill du ta del av en nyhetsartikel som är äldre än ett halvår?
Mejla webbredaktionen@skolinspektionen.se.

Nya artiklar

 • BEO: Förbud mot barnaga – inte självklart i alla länder

  Förra veckan tog BEO emot besök från utländska barnrättsexperter från fem olika länder – Indonesien, Kazakstan, Mexico, Storbritannien och Tanzania. Besöket var en del av Sveriges arbete inom Agenda 2030, där ett av målen är att eliminera våld mot barn.

 • Skolinspektionen: Sexuella trakasserier i skolan

 • Vi vill utreda sexuella trakasserier i skolan

  Ni har säkert precis som jag förtvivlat läst inlägg i #metoo-kampanjen under de senaste veckorna. Inlägg efter inlägg om människor – en stor del unga - som blivit utsatta för sexuella trakasserier och övergrepp.

 • BEO-film om rätten att känna sig trygg belönad med Publishingpriset

  BEO:s film till elever Du har rätt att känna dig trygg - även utanför skolan har fått pris. Filmen togs fram hösten 2016 för att uppmärksamma att skolan har ett ansvar för att förebygga all kränkande behandling som har samband med skolans verksamhet, även på nätet.

 • Elevhälsan: Bättre skydd mot diskriminering i skolan

 • Viktigt att vinna elevernas förtroende

  För många barn och unga är sommarlovet en tid som förknippas med glädje, skratt och lek. Nu när skolorna drar igång är en del elever nyfikna och lite nervösa inför att börja på en ny skola, andra längtar efter att få träffa sina klasskamrater igen. Men allt för många elever har en stor klump i magen inför skolstarten.

 • Hälsningar från Almedalen

  Den här veckan har jag varit i Almedalen och föreläst, men också lyssnat på kloka företrädare för elevhälsan, elevkårer och skolor.

 • Ta del av material från våra seminarier i Almedalen

  Under Almedalsveckan anordnade Skolinspektionen och Barn- och elevombudet tre seminarier om lärarresurser, nyanlända elevers skolgång och nätkränkningar av. Nu kan du se presentationerna och annat relaterat material i efterhand.

 • Kränkningar i samband med verksamheten – var går gränsen?

  Barn- och elevombudet (BEO) Caroline Dyrefors Grufman bloggar på forumet elevhälsan.se. Bloggen handlar om BEO:s arbete mot kränkande behandling av barn och elever. Här kan du läsa det senaste inlägget.