Hem

”Det var inget fel på mig, det var fel på systemet”

– Det var väldigt ensamt, jag hade ingen att vända mig till och det var oerhört jobbigt. Mina klasskamrater tyckte väldigt illa om mig och jag vet inte varför, men det som var allra jobbigast var att lärarna som borde ha varit där och stöttat mig inte gjorde det. Det kändes ända in i hjärtat när de menade på att jag ljög eller att det inte var så pass illa som det egentligen var.

Efter att BEO gjort en utredning konstaterades omfattande brister hos huvudmannen och ett skadeståndsanspråk om 90 000 kr framställdes för Sofias räkning. Huvudmannen valde att betala hela det framställda beloppet till Sofia och BEO behövde därför inte starta en domstolsprocess mot huvudmannen. När Sofia tänker tillbaka berättar hon om vad BEO:s beslut har betytt för henne.

– Det har visat att jag inte hade fel. Det var inget fel på mig, det var fel på systemet. Beslutet har möjligtvis stärkt mig lite i mig själv eftersom skolan hade fel och inte jag. Det är lite lättare att leva med mina minnen eftersom jag äntligen kan lämna allt som hänt bakom mig och se framåt.